Zoek op categorie: 

Dama Heftrucks BV
Nikkelstraat 6
2984 AM Ridderkerk
Info@Damabv.nl
M: 0180-721995

VA-keur: veiligheidskeuring arbeidsmiddelen

Sinds 1 juli 1997 is de Arbeidsomstandighedenwetgeving van kracht. Deze wet legt de verantwoordelijkheid voor veilige arbeidsmiddels bij de werkgever. Heftrucks en andere mobiele interne transportmiddelen zoals pallettrucks, stapelaars, veegmachines en reachtrucks vallen onder de werkingssfeer van deze Arbo-wet.

VA-keur is de periodieke veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen. Deze veiligheidskeuring wordt uitgevoerd door erkende VA-keur bedrijven, die zijn aangesloten bij branchorganisatie Fedecom.

Door het uitvoeren van steekproeven bewaakt de VA-keur de kwaliteit en onafhankelijkheid van haar keursysteem. VA-keur is ISO 27001 gecertificeerd. U weet dus zeker dat de informatie over uw gekeurde arbeidsmiddelen vertrouwelijk wordt behandeld en opgeslagen.

De VA-keur veiligheidskeuring is zo opgezet dat deze kan samenvallen met een periodieke onderhoudsbeurt. Dit heeft voor u belangrijke voordelen:

  • U bespaart op de kosten
  • Uw machine staat niet langer stil dan noodzakelijk
  • De monteur, opgeleid en gecetificeerd tot VA-keur keurmeester, verzorgt zowel het onderhoud als de keuring. Met 1 bezoek wordt alles geregeld.
  • De aangebrachte sticker geeft u de garantie dat geen enkel veiligheidaspect over het hoofd is gezien en u voldoet volledig aan de huidige wetgeving. 

Wat is VA-KEUR:

VA-keur is het keurmerk van brancheorganisatie Fedecom. Totaal zijn er 250 keuringstations die staat voor verbetering van het kwaliteits- en veiligheidsniveau van machines.

Hoe herken ik het VA-keur keurmerk?

Voorop het schutbord wordt een sticker geplaatst met een code die correnspondeerd met de VA-keur keuringslijst. U ontvangt ook een kopie van de VA-keur keuringslijst voor in uw administratie, met deze twee documenten heeft u de garantie dat een veiligheidskeuring van hoge kwaliteit is uitgevoerd. Ook kunt u een inlogcode krijgen waar u uw eigen machines in kunt beheren.

Waarom VA-keur?

  • Praktische keuring van hoge kwaliteit
  • Merk onafhankelijk
  • Kwaliteitskeuring door specialisten
  • Onafhankelijk gegarandeerd door steekproeven

Heeft u nog vragen over deze keuringen of wenst u een keuring te laten uitvoeren?

Dan kunt u contact opnemen met Danielle Huizer tel. 06-17228085 of danielle.huizer@damabv.nl

 

powered by 123machine.nl